ŠTUDENTSKA DEBATA

ZIP v sodelovanju z univerzitetnimi društvi in fakultetnimi debatnimi klubi pokriva tudi debato na študentski ravni. Študentje in študentke se v okviru svojih klubov redno udeležujejo priprav, katerih cilj je udeležba na mednarodnih tekmovanjih. Najpomembnejši tekmovanji sta študentsko svetovno in evropsko debatno prvenstvo, kjer debaterji vseh fakultet zastopajo svoje univerze. V preteklosti so naši študentski debaterji dosegli že velike uspehe – postali so Evropski prvaki in svetovni podprvaki.

 

V Ljubljani debato na univerzitetni ravni koordinara Debatno društvo Univerze v Ljubljani (DDUL). Več o aktivnostih in možnostih sodelovanja si lahko preberete na povezavi.

 

V letu 2021 je zaživel tudi Debatni klub Univerze na Primorskem, ki s pomočjo našega zavoda in Faultete UP za managment izobražuje študentke in študentke na področju retorike, javnega nastopanja in argumentacije. Več o debatnem klubu na Primorskem si lahko ogledate na povezavi.

Slovenski študentje so Evropski debatni prvaki v kategoriji ESL

Filip Korošec iz Rok Hafner iz Univerze v Ljubljani, ki debatirata za Debatno društvo Univerze v Ljubljani, sta…

Mednarodni uspeh študentskih debaterjev na Evropskem prvenstvu

Filip Korošec in Rok Hafner, člana Debatnega društva Univerze v Ljubljani, sta se na Evropskem študentskem debatnem prvenstvu…

Državni študentski debatni turnir v sklopu Climate of Change projekta

Pretekli vikend smo na Fakulteti za Managment na Univerzi na Primorskem skupaj z Debatni klub Univerze na Primorskem,…