ŠTUDENTSKA DEBATA

ZIP v sodelovanju z univerzitetnimi društvi in fakultetnimi debatnimi klubi pokriva tudi debato na študentski ravni. Študentje in študentke se v okviru svojih klubov redno udeležujejo priprav, katerih cilj je udeležba na mednarodnih tekmovanjih. Najpomembnejši tekmovanji sta študentsko svetovno in evropsko debatno prvenstvo, kjer debaterji vseh fakultet zastopajo svoje univerze. V preteklosti so naši študentski debaterji dosegli že velike uspehe – postali so Evropski prvaki in svetovni podprvaki.

 

V Ljubljani debato na univerzitetni ravni koordinara Debatno društvo Univerze v Ljubljani (DDUL). Več o aktivnostih in možnostih sodelovanja si lahko preberete na povezavi.

 

V letu 2021 je zaživel tudi Debatni klub Univerze na Primorskem, ki s pomočjo našega zavoda in Faultete UP za managment izobražuje študentke in študentke na področju retorike, javnega nastopanja in argumentacije. Več o debatnem klubu na Primorskem si lahko ogledate na povezavi.

Predstavitvena študentska debata

Debatni klub Univerze na Primorskem s pomočjo Debatnega kluba Univerze v Ljubljani 2.februarja ob 18:00 organizira predstavitveno debato…

Občni zbor Debatnega društva Univerze v Ljubljani

Upravni odbor Društva vljudno vabi na redni letni občni zbor vse članice in člane. Letni občni zbor bo…

Nastal je nov študentski debatni klub – Debatni klub Univerze na Primorskem

Veseli smo, da je danes zaživel Debatni klub Univerze na Primorskem, ki bo s pomočjo našega zavoda in…