Debata in Globalno učenje: usposabljanje za učitelje in učiteljice

V sodelovanju s Platformo Sloga ter Inštitutom za Afriške študije  v sklopu projekta #ClimateOfChange vabimo  šole, oziroma učiteljice in učitelje k sodelovanju v debatnih aktivnostih povezanih z globalnim učenjem. 

Sposobnost argumentirane diskusije je temeljna veščina, še posebej v navezavi na življenjsko pomembne teme kot so podnebne spremembe, okoljske problematike ter globalne spremembe vključno z migracijami, ki so rezultat teh sprememb. Kako argumentirano postaviti in zagovarjati svoje stališče? Kako se posluževati pravih virov? Kateri viri so sploh najbolj primerni? Kako te argumente najbolj učinkovito predstaviti? Kaj je slab argument? Kaj je dober argument? Kako pomemben je pravi vir? Pričujoča ponudba prinaša na eni strani izobraževanje na področju debatiranja s strani izkušenih mentorjev na področju debate ter izobraževanje na področju okoljskih tematik. Skozi naša usposabljanja bomo vse sodelujoče učitelje in učiteljice opremili s kompetencami za uporabo debatne metodologije in metodologije globalnega učenja v razredu, s tem pa bodo usposobljeni tudi za izvajanje nadaljnjih aktivnosti v sklopu #ClimateOfChange projekta. Več o dodatnih aktivnosti si lahko preberete na tej povezavi. 

Za učitelje in učiteljice bomo v februarju in marcu organizirali brezplačno 6-urno usposabljanje, ki bo praktično zasnovano in namenjeno spoznavanju vsebin, kot so podnebne spremembe in migracije, trajnostni razvoj, cilji trajnostnega razvoja, itd. Spoznali boste osnove aktivne debatne metodologije za delo v razredu in v obšolskih debatnih aktivnostih, ki bodo vse udeležence opremile tudi s pedagoškimi znanji za nadaljne sodelovanje v projektnih aktivnostih. Spletno usposabljanje bo potekalo od 24. februarja dalje, enkrat tedensko po 2 uri. Na voljo bo več terminov. Prijave za udeležbo sprejemamo na povezavi do 21. februarja 2021.

Dodatne informacije na info@zainproti.si.

No Comments

Leave a Reply