Debatne aktivnosti v sklopu projekta Climate of Change

SLOGA, platforma NVO za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, Inštitut za afriške študije | Institute for African Studies, Slovenia in ZIP, Za in proti, zavod za kulturo dialoga do konca tega šolskega leta nudita številne brezplačne debatne aktivnosti pozane z vsebinami globalnega učenja v sklopu projekta CLIMATE OF CHANGE.

Zmagovalci projektih tekmovanj na nacionalni in evropski ravni imajo tudi priložnost za potovanje v Bruselj (jesen 2021) in za obisk države globalnega Juga (2022).

Vabilo za srednješolce in srednješolke ter njihove učitelje/ce:

tinyurl.com/udumhu1g

Vabilo za mlade (19-25 let):

tinyurl.com/12fadc95

Več informacij: info@zainproti.si namenjen dvigovanju zavedanja mladih o Evropi in evropski parlamentarni demokraciji, da bi si pridobili aktivno znanje o Evropski uniji, zlasti o Evropskem parlamentu. Poleg poučevanja dejstev o Evropski uniji vključuje tudi pridobivanje izkušenj o evropskem državljanstvu, in sicer kaj pomeni EU v vsakdanjem življenju in kaj lahko storimo, da bo prihodnja Evropa taka, kot si mladi željo. 

Več o projektu na nacionalni ravni si lahko preberete na tej povezavi

Več o projektu na evropski ravni si lahko preberete na tej povezavi. 

EPAS šolam ponujamo krajše (1 – 5 urne) debatne delavnice ali daljše več-dnevne delavnice. Srečanja in teme prilagajamo projektu in organiziramo tudi debate in debatne in komunikacijske vaje skozi katere mladi zastopajo svoja stališča, zagovarjajo svojo vizijo o prihodnosti EU ali preverjajo svoje znanje o EU. 

Če vas delavnice zanimajo, nas kontaktirajte na info@zainproti.si.

No Comments

Leave a Reply