Debatne delavnice v sklopu projekta #ClimateOfChange

Platforma SLOGA v sodelovanju z Zavodom Za in proti ter Inštitutom za Afriške študije v sklopu projekta #ClimateOfChange vabi šole oziroma dijake in dijakinje od 1. do 3. letnika, stare od 15 do 18 let, k sodelovanju v debatnih aktivnostih.

Dijakom in dijakinjam od 1. do 3. letnika ponujamo brezplačne delavnice, na kateri jih bodo strokovnjaki in strokovnjakinje usposobili za sodelovanje v debatah. O podrobnostih izvedbe se dogovorimo individualno glede na vaše preference in želje. Priporočamo pa izvedbo 4 do 5- urne delavnice, kjer se bodo seznanili z vsebinami, kot so podnebne spremembe in migracije, cilji trajnostnega razvoja, trajnostni razvoj, itd. Spoznali se bodo tudi z osnovami prepričljivega javnega nastopanja, komuniciranja in argumentiranja. Naučili se bodo kako dobro strukturirati svoje argumente, kako se učinkovito odzvati na argumente nasprotnikov ter kako kritično analizirati novice in članke. Na delavnici bodo dobili tudi priložnost preizkusiti se v debati. Delavnice so namenjene vsem, vendar bodo vsebine prilagojene zlasti tistim, ki so brez izkušenj v debatiranju. 

Prijave sprejemamo na elektronski naslov info@zainproti.si.

Vsi sodelujoči dijaki in dijakinje bodo imeli priložnost sodelovati na Nacionalnem Climate of Change debatnem tekmovanju (junij 2020). Zmagovalci nacionalnega tekmovanja bodo jeseni 2021 potovali na evropsko tekmovanje v Bruselj. Zmagovalci tekmovanja v Bruslju pa bodo v letu 2022 dobili priložnost sodelovati na izobraževalnem obisku države iz globalnega Juga. Vsem tekmovalcem bomo nudili dodatno pomoč pri pripravi na tekmovanje.

No Comments

Leave a Reply