EPAS delavnice za dijake in dijakinje

Vsem dijakom in dijakinjam, ki znotraj svojih šol sodeluje ejo v EPAS projektu  nudimo debatne in komunikacijske delavnice kot pomoč za pripravo na aktivnosti v sklopu projekta

EPAS projekt (Šola Ambasadorka Evropskega Parlamenta) se je po velikem uspehu v drugih državah EU lansko leto preselil tudi v Slovenijo. Izobraževalni program predstavlja odlično priložnost za vse učence in učenke ter učitelje in učiteljice srednjih in poklicnih šol, da prevzamejo vlogo dijaka ali mentorja ambasadorja Evropskega parlamenta in s tem na svoji šoli ozaveščajo mlade o vlogi EP in o možnostih, ki jih EU ponuja mladim. Program, ki ga vodi Informacijska pisarna Evropskega parlamenta, je namenjen srednjim in poklicnim šolam po Sloveniji. Predvsem je namenjen dvigovanju zavedanja mladih o Evropi in evropski parlamentarni demokraciji, da bi si pridobili aktivno znanje o Evropski uniji, zlasti o Evropskem parlamentu. Poleg poučevanja dejstev o Evropski uniji vključuje tudi pridobivanje izkušenj o evropskem državljanstvu, in sicer kaj pomeni EU v vsakdanjem življenju in kaj lahko storimo, da bo prihodnja Evropa taka, kot si mladi željo. 

Več o projektu na nacionalni ravni si lahko preberete na tej povezavi

Več o projektu na evropski ravni si lahko preberete na tej povezavi. 

EPAS šolam ponujamo krajše (1 – 5 urne) debatne delavnice ali daljše več-dnevne delavnice. Srečanja in teme prilagajamo projektu in organiziramo tudi debate in debatne in komunikacijske vaje skozi katere mladi zastopajo svoja stališča, zagovarjajo svojo vizijo o prihodnosti EU ali preverjajo svoje znanje o EU. 

Če vas delavnice zanimajo, nas kontaktirajte na info@zainproti.si

No Comments

Leave a Reply