VABILO NA SODELOVANJE V PROJEKTU ZELENA KOHEZIJA

V sklopu naših številnih debatnih sodelovanj vas vabimo na seminar za učiteljice in učitelje, ki se želijo seznaniti z debatno metodologijo in pridobiti veščine za delo z mladimi v debatnih klubih in pri pouku. Seminar je ena od aktivnosti projekta Zelena kohezija, Mladi za zeleno prihodnost, ki ga vodi Kulturno izobraževalno društvo PINA in ga sofinancira Evropska unija, v okviru Kohezijskih skladov. Poleg Za in proti je partner v projektu tudi RTV Slovenija.

 

Vsebina seminarja zajema osnovne principe debatne metodologije in argumentacije, predstavitev debatnih formatov in dela v debatnem klubu. Posebna pozornost bo namenjena učnim uram in aktivnim debatnim metodam, ki se jih lahko uporablja tako pri delu v debatnem klubu kot pri pouku. Predstavili bomo tudi koncept Zelene kohezije in sodelovanja mladih pri vključevanju v spremembe okoljskih politik. Seminar je za vse udeležence in udeleženke brezplačen. Organizirali ga bomo dvakrat, enkrat v Mariboru in enkrat v Kopru, tako da si lahko izberete, katera lokacija in termin vam bolj ustreza.

V okviru tega projekta Za in proti nudi tudi 5-urne delavnice za učence in učenke oz dijake, ki bodo spomladi sodelovali na debatnih turnirjih, na katerih bodo debatirali o okoljskih vsebinah v okviru kohezijskih skladov. Skozi ves potek projekta bodo Za in proti sodelavci na voljo za svetovanje pri pripravah na debate. Tako od udeležencev in udeleženk seminarjev pričakujemo, da bodo na svoji šoli ustanovili debatni klub in se začeli pripravljati na turnirje. Zaključni debatni dogodek bo velika javna debata 25. maja 2023.