ŠTUDENTSKA DEBATA

ZIP v sodelovanju z univerzitetnimi društvi in fakultetnimi debatnimi klubi pokriva tudi debato na študentski ravni. Študentje in študentke se v okviru svojih klubov redno udeležujejo priprav, katerih cilj je udeležba na mednarodnih tekmovanjih. Najpomembnejši tekmovanji sta študentsko svetovno in evropsko debatno prvenstvo, kjer debaterji vseh fakultet zastopajo svoje univerze. V preteklosti so naši študentski debaterji dosegli že velike uspehe – postali so Evropski prvaki in svetovni podprvaki.

 

V Ljubljani debato na univerzitetni ravni koordinara Debatno društvo Univerze v Ljubljani (DDUL). Več o aktivnostih in možnostih sodelovanja si lahko preberete na povezavi.

 

V letu 2021 je zaživel tudi Debatni klub Univerze na Primorskem, ki s pomočjo našega zavoda in Faultete UP za managment izobražuje študentke in študentke na področju retorike, javnega nastopanja in argumentacije. Več o debatnem klubu na Primorskem si lahko ogledate na povezavi.

Odličen uspeh naših študentskih debaterjev: Nika in Jana zmagovalki mendarodnega turnirja

Študentski debaterji iz University of Ljubljana Debate Society so se odlično odrezali na mednarodnem turnirju ESTONIA OPEN, ki…

Predstavitvena študentska debata

Debatni klub Univerze na Primorskem s pomočjo Debatnega kluba Univerze v Ljubljani 2.februarja ob 18:00 organizira predstavitveno debato…

Občni zbor Debatnega društva Univerze v Ljubljani

Upravni odbor Društva vljudno vabi na redni letni občni zbor vse članice in člane. Letni občni zbor bo…